Grote hoop…

Ik geloof in weinig dingen. Maar ik ben een overtuigd aanhanger van hoop. En daar kom je al een heel eind mee. Ik hoop dat je mij daar in wil geloven.

Zo hoop ik vandaag ook op een hoopgevende verkiezingsuitslag. Mijn verantwoordelijkheidszin en ikzelf hopen daar vooral op. Ik ben namelijk van de overtuiging dat je met je democratische stem – waar een aantal generaties terug hard voor gestreden is – niet onbezonnen om mag gaan. Je geeft die niet zomaar aan de eerste de beste. In elk geval al niet aan diegene die het luidst roept of het kortst door de bocht gaat.

Laat mij dus nog maar even hopen. Straks maak ik graag plaats voor de realiteit. Want voor alle duidelijkheid: hoop en naïviteit zijn niet hetzelfde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s