Paris, some notes.

° Het is hier klimatologisch gezien erg verwarrend. Ik moet hier continu mijn sjaal, jas, trui, … aan- en uittrekken wegens te warm en dan plots weer te koud. Wat ambetant is als je je oortjes in hebt, want ‘den draad’ raakt altijd wel ergens in verstrikt.

° Gisteren viel mij plots op dat ik die slaapkamers in het kasteel van Versailles precies toch niet echt aan de grote kant vind. In mijn hoofd waren die veel groter. Of misschien ligt het aan mijn hoofd.

° De Champion (supermarkt) op Place d’Italie ruikt naar mens-die-zich-al-minstens-4-weken-niet-meer-gewassen-heeft-en-mens-die-graag-uit-de-vuilnisbak-leeft. Echt bizar. Er was in de verste verte niemand te spotten die als ‘dader’ kon bestempeld worden. En wat het nog vreemder maakt: de geur hing ter hoogte van de rayon met de shampoo. Geef toe: mysterie! Het vervelendste is dat het het soort geur is die de hele dag in je neus blijft hangen.

° In eigen land krullen mijn tenen als het voor de zoveelste keer over B-H-V gaat. Ik erger me trouwens mateloos aan nieuwslezer(e)s(sen) die te lui zijn om Brussel-Halle-Vilvoorde volledig uit te spreken!
In Parijs staat BHV voor Bazar de l’Hôtel de Ville. Omdat ik in mijn vrije tijd wel afkortingen toesta: BHV. Sinds kort is er zelfs een BHV Homme in de Rue de la Verrerie. En zoals de naam al doet vermoeden: enkel stuff voor mannen. Meer dan kledij alleen. Vijf verdiepingen hoog. Alstublieft! Wat ik vooral handig vind aan een all-in-one-mannen-winkelketen:
– je hoeft niet eerst 4 roltrappen te nemen (zoals in de meeste andere winkels) voor je eindelijk aan de mannenafdeling bent.
– je hoeft niet op zoek te gaan naar de grens tussen de vrouwen- en mannenafdeling. Want geef toe: in sommige winkels begin je als man soms toch te twijfelen of je niet in een rek met vrouwenkleren staat te graaien. Yes, pink t-shirt I was talking about you!
– je kan uit de parfumafdeling buitenwandelen zonder een mélange vrouwengeurtjes op je kleren.
– er loopt minder volk rond/in de weg, maar daar uit besluiten dat vrouwen ‘traag zijn’ of ‘altijd in de weg staan’ is een beetje te kort door de bocht zeker? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s