Groot onderhoud

Een paar nuttige mededelingen aan alle garagisten die de komende jaren (ongetwijfeld) mijn pad nog zullen kruisen:
– mij een kop koffie aanbieden tijdens het wachten is vriendelijk, maar het maakt het eindeloos wachten niet minder erg.
– de koffie in uw garage is nooit lekker. Hij smaakt alsof u hem eerst door de uitlaat van die beige Lada gegoten heeft.
– ik haat melk in poedervorm.
– ik zou het op prijs stellen als u de vod – waarmee u eerst mijn wieldoppen en daarna mijn dashboard schoonveegt – uit uw mond haalt vooraleer u mij aanspreekt met allerlei angstaanjagend vakjargon.
– het heeft geen nut om mij even mee te lokken naar het werkatelier. Als u me van achter uw toonbank zegt dat mijn remschijven versleten zijn, dan geloof ik dat best. Het defect met een afgekauwde balpen aanduiden heeft voor mij geen enkele meerwaarde. Tenzij u het doet om die verweesde lekenblik nog eens in mijn ogen te zien. Dan snap ik het.
– ik heb het gevoel dat u elk moment een vraag gaat stellen waarop ik een – voor u – ontzettend grappig antwoord ga geven.
– ik ben niet onder de indruk als u een dikke catalogus met prentjes van vreemde spaceshiponderdelen bovenhaalt en als u daar vervolgens neen-schuddend met uw vuile pollen doorheen bladert.
– u hoeft mij niet te zeggen dat u de remschijven niet in voorraad heeft. Dat weet ik al. Het verhaaltje over de overstock heb ik al 33 keer gehoord.
– ja, ik weet dat u de prijzen voor die onderdelen niet zelf verzint. Mocht het wel zo zijn: goed bezig!
– dat schouderklopje op het einde is echt niet nodig.

Mmm.
Over een half jaar is het weer van dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s