Untitled

A Little Trip to Lille
Gisterochtend had ik plots zin om er op uit te trekken. Snel via het internet een hotel geboekt en richting Lille vertrokken. ‘Lille 2004‘ als culturele hoofdstad van Europa viel tegen. Het aanbod is een grote chaos en de leukste evenementen spelen zich eigenlijk in de steden buiten Lille af. Maar Lille zelf heeft daarnaast gelukkig meer dan genoeg te bieden voor een goed gevuld weekend. Heb me geen minuut verveeld. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Een van de mooiste gebouwen die ik in Lille gezien heb: Le Palais des Beaux Arts. Het oude gebouw reflecteert in het glaswerk van de nieuwbouw (waar je onder andere een gezellige cafetaria vindt). Indrukwekkend. Hetzelfde geldt trouwens voor de kunstwerken die je er kan bekijken (Rubens, Van Dyck, Monet, Rodin, …).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s