Untitled

Leesvoer
Tijdens het jaar heb ik veel te weinig tijd om boeken te verslinden, dus concentreer ik me gedurende 11 maanden vooral op het kopen van boeken en gedurende 1 maand op het ‘verwerken’ van al die lectuur. Deze zomer is dat weer aardig gelukt.
Wat stak er zoal in mijn koffer?

‘The curious incident of the dog in the night-time’ – Mark Haddon

Media_httpwwwclarelib_bwtgp

Een soort dagboek/avonturenverhaal vanuit het perspectief van een 15-jarig jongetje dat aan Asperger’s syndroom lijdt (een soort autisme). Christopher houdt van een georganiseerd leventje met een vast patroon. Als dat patroon in het gedrang komt raakt hij in de war. Hij heeft een hekel aan alles wat geel of bruin is en goochelt met getallen alsof het niets is. De hoofdstukken van dit boek zijn priemgetallen (maar de reden daarvoor wordt pas halverwege het boek uit de doeken gedaan). Een echte aanrader! Ontroerend, vaak bijzonder grappig en prachtig geschreven!

‘True enough’ – Stephen McCauley

Media_httpimageseuama_fozoq

Een boek dat me meteen ‘te pakken’ had. Er lopen eerst een aantal verhaallijnen & personages in opeenvolgende hoofdstukken naast elkaar en uiteindelijk vloeien ze samen zonder al te voorspelbaar te zijn. Great one-liners! Voor de liefhebbers van ‘trampy, bitchy, Patsy humour’.

‘My fat brother’ – Jim Keeble

Ik geef toe dat mijn fascinatie voor pinguins iets met deze impulsaankoop te maken had. En de titel sprak me om één of andere reden ook aan. Misschien dacht ik het ooit wel cadeau te kunnen doen aan mijn zus 😉 De impulsaankoop bleek geen vergissing te zijn. Ik heb het in 1 ruk uitgelezen. Het verhaal: hoe denken mannen over vrouwen? Of beter nog: waarom denken mannen enkel aan zichzelf? Of nog: waarom komen mannen (in dit boek vooral de broertjes Scott & Jess) soms in uiterst genante situaties terecht, die ze enkel aan zichzelf te danken hebben? Dus: heel veel vragen en evenveel antwoorden.

‘Nietzsche’s tranen’ – Irvin D. Yalom

Media_httpwwwnlbolcom_ohtlb

Ik heb dit boek een 5-tal jaren geleden voor het eerst gelezen en het is sindsdien mijn absolute favoriet. Ik ben het nu opnieuw aan het lezen en de verrassende element blijven maar opduiken. Een prachtige mengeling van fictie & non-fictie. Met Nietzsche, Breuer en het ontstaan van de psycho-analyse in de hoofdrol. Moet je zeker lezen als je gefascineerd bent door de menselijke psyche. Het einde is fantastisch en laat je achter met een ‘damn, knap gevonden’-gevoel.

‘All families are psychotic’ – Douglas Coupland

Media_httpwwwnnbhcom0_rjggm

Ik heb nog een aantal hoofdstukken te gaan, dus laat ik het einde van dit boek vooral niet verpesten voor mezelf 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s